Отново среден пръст за протестиращите?

Снимка, качена във фейсбук профила на сайта NOрешарски отново повдигна много въпросителни за отношението на властимащите към протестиращите. 

За втори път се появява снимка на - както изглежда - неприличен жест, отправен от пасажер в тъмен луксозен автомобил към хората, протестиращи около Парламента. Предишният път жестът бе свързан с депутата от "Атака" Денислав Чуколов.  

Не е ясно кой точно е в автомобила на сегашната снимка. Разпространеният кадър обаче 

се засича с видео за полицейското насилие

на вчерашния протест, качено в "Ютюб" (вж. 2:49 мин.):

От клипа се вижда, че този автомобил е част от кортеж, за който полицията се опитва да намери път през протестиращите на бул. "Цар Освободител".  

Човек с яке в черно и синьо се приближава към колата, а полицията го избутва. Възможно е неприличният жест да е бил показан точно в този момент.

Потребители във "Фейсбук" коментират, че във въпросния автомобил е

пътувал зам.-председателят на НС и депутат от БСП Мая Манолова. 

От разпространения кадър не става ясно дали именно тя е в колата, а още по-малко кой е пасажерът на предната седалка -  разчитащите на личен шофьор обикновено използват задното дясно място. На предното дясно място често седи охраната. 

Вчерашният ден на протести беше доста напрегнат и на няколко пъти се стигна до ескалация на напрежението около Народното събрание. 

Особено високо се качи градусът на напрежението вечерта.

Около 20 ч. протестиращи успяха да разкъсат огражденията около сградата на Народното събрание откъм страната на Софийския университет, но до насилие не се стигна. 

Час и половина по-късно полиция и жандармерия опразниха площад "Народно събрание", като влязоха с палки и щитове и разгониха насъбралите се хора, разширявайки охраняемия периметър

По-късно започна изграждането на по-стабилни заграждения.

Станете почитател на Класа