Миков: Вот ще се гласува, ако вносителите дойдат в зала

"Ако тези, които са поискали вота на недоверие ги няма, няма да има гласуване по него". Това заяви минути след проваленото заради липса на кворум заседание на Народното събрание председателят на парламента Михаил Миков, цитиран от БГНЕС.

Запитан дали утре ще бъде гласуван вотът на недоверие към кабинета "Орешарски" председателят на парламента отвърна, че гласуване по проведените вчера дебати е планувано и трябва да се проведе.

"Денят трябва да започне с това, ако има кворум", посочи Миков и добави, че ако тези, които са поискали вота на недоверие ги няма, няма да има гласуване.

Веднага след вота Михаил Миков смята да предложи и разглеждането на предложенията за произвеждане на референдум, които трябва да се проведат днес.

"Много е интересно дали тези, които искат вот на недоверие ще дойдат да го гласуват, както и ще дойдат ли тези, които искат да се разгледа референдумът в зала - другото са приказки за пред вас", коментира с усмивка Миков пред журналистите.

Председателят на парламента потвърди, че със сигурност днешното провалено заседание ще го принуди да свика извънредно заседание в началото на следващата седмица.

Станете почитател на Класа