Сидеров към депутатите: Мушмороци с мушмороци, чучулиги сладкопойни

Преди гласуването на петия вот на недоверие в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров изнесе пламенна реч пред депутатите, в която нападна управляващи и опозиция и опита да възстанови изгубеното доверие в своята партия, заявявайки, че "Атака" не е подкрепяла правителството в тази една година, а се е опитвала да прокара важни полотики.
От парламентарната трибуна Волен Сидеров нарече депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева, която прочете декларацията на ГЕРБ, с която партията иска оставкта на кабинета, „комсомолска активистка", а след това се обърна към депутатите от опозицията с думите: "Къде е лидерът на ГЕРБ, а, сладкопойни чучулиги - нали имате вот на недоверие, защо го няма? Делите баницата само".
"Това правителство ще падне, защото тези, които го издигнаха, се отказаха от него. Но какво идва след това? Идва поредният американски чиновник, който обещава шистов газ в САЩ и вече е обещал военните бази, 4 на брой, срещу които "Атака" протестира през 2006 г и ни биха в "Южния парк". Никой от вас не посмя да го каже, мушмороци с мушмороци", крешеше Сидеров, докато председателят на НС Михаил Миков напразно му отправяше забележки.

Станете почитател на Класа