Прокуратурата отрече да са претърсвани офиси на банки и медии

Не са извършвани претърсвания на сгради на банкови институции и офиси на медии днес, съобщиха от прокуратурата в съобщение до медиите. В рамките на образувано досъдебно производство са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества, уточняват от държавното обвинение. Претърсванията са били извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийския градски съд.
По-рано стана ясно, че се провежда спецакция в бизнессградата на „Цар Борис III“, където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка. От банката и от телевизията категорично заявиха, че не са обект на прокурорска проверка и в техни помещения не се извършва изземване и претърсване. Атаката срещу Цветан Василев не е от скоро, както се твърди напоследък. През декември миналата година Петър Стоянов-Сумиста, който беше осъден като главатар на банадата „Килъри“ направи изявление, което звучеше шокиращо. „Караха ме да наторпя банкера Цветан Василев, че е искал да убие Иво Прокопиев. Ако бях подписал, щяха да ме пуснат на свобода“, скандално обяви босът на „Килърите“ Пешо Сумиста пред Мартин Карбовски по ТВ7. Това се случило в шуменския затвор преди да му издадат доживотната присъда за убийства. Предложението дошло от името на Цветан Цветанов.
„Имаше и друго. Искаха да вкарам в сценария и действащия тогава президент Георги Първанов, на когото бях близък. Щяха да го изкарат едва ли не, че и той поръчва“, допълни Сумиста.

Станете почитател на Класа