Миков: Ще има консултации и с извънпарламентарни партии

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че политическите партии са изразили съгласие, водени от разбирането и от необходимостта от плавен преход към стабилизиране на страната в политическо отношение.

"Политическото говорене на отделните партии е едно, но общото между тях е разбирането, че е необходим плавен преход, че европейските избори не дават енергия на кабинета за провеждане на дълбоки и цялостни реформи. В същото време те не дават ясна алтернатива на следващото управление.

Но при тези резултати от европейските избори е добре да се търси прелегитимиране на изпълнителната власт", посочи Миков в интервю за БНР.

На въпрос кога започват политическите разговори председателят на парламента обяви, че това най-вероятно ще се случи през следващите дни.

"Доколкото разибрам има намерение да бъдат поканени извънпарламентарни партии.

Но тези разговори, освен срока, в който трябва да се проведат изборите, трябва да уточнят и онези въпроси, които са свързани с работата на НС в този период, работата на изпълнителната власт. Така че плавно да се отиде към избори и да се даде една предварителна, поне декларирана, стабилност на страната", допълни той.

Според Миков всички партии ще отидат на такива консултации.

 

Станете почитател на Класа