Ремонтът на кабинета ограничен до екоминистъра

Ремонтът на правителството в петък ще бъде само за смяната на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, която беше избрана за евродепутат. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев след заседанието на правителството в сряда. Промените в кабинета са първа точка в дневния ред на Народното събрание в петък. На предишното заседание на правителството Искра Михайлова обяви, че е връчила оставката си на премиера Пламен Орешарски и очаква да бъде освободена от поста до 1 юли, когато новите евродепутатите се събират в Брюксел за първото си заседание.

ДПС вече номинира за овакантения пост 31-годишният активист на ДПС Станислав Анастасов. Досегашният му трудов стаж е натрупан в централата на бул."Стамболийски". Междувременно в началото на юни се появиха съмнения, че Анастасов е завършил Техническия университет в Мюнхен.

Втора точка в дневния ред на парламента в петък са промени в състава на Народното събрание. Вероятно тогава ще бъдат гласувани оставките на избраните за евродепутати. Тогава ще стане ясно и дали лидерът на БСП Сергей Станишев заминава за Брюксел или остава в София, както заяви по-рано.

Станете почитател на Класа