Близнашки е за преименуване на Благоевград на Цар Самуил

Премиерът Георги Близнашки откликна на инициативата за честванията по повод 1 000 години от трагичната гибел на цар Самуил и идеята за преименуване на Благоевград на Цар Самуил.

Имам отлична новина за всички, които се чувстват българи. Късно снощи, премиерът, професор Георги Близнашки ме зарадва с положителен отговор на молбата ми, чрез профила си в социалната мрежа. А именно, да приеме присърце подготовката и организацията на честванията по повод 1 000 години от трагичната гибел на цар Самуил, които бяха обречени на грандиозен провал заради липсата на политическа заинтересованост и сътресенията в управлението на Пламен Орешарски. В молбата ми съм посочила и настояването на хиляди български граждани от инициативния комитет във връзка с големия исторически повод, цяло хилядолетие, град Благоевград да получи своето съвременно, достойно и славно име – цар Самуил, посочи Цвета Кирилова от
„Сдружение Азбукари“, цитирана от Агенция Кросс.

„Нека да отбележим и да отдадем честта на почитта към достойния български цар Самуил и по повод 1000 години от трагичната му гибел и да бъде преименуван катоград Цар Самуил сегашния град Благоевград. По този начин ще бъде засилено чувството за национално достойнство на вече доста изстрадалия български народ и направен опит за възстановяване на историческата ни памет“ – посочва в призива си към служебния премиер тя.

„Да, ще го направя“ – заявява категорично проф. Близнашки.

Станете почитател на Класа