Борисов откри кравеферма и съобщи, че финансите са просто нещо

Финансите са просто нещо – едно и едно прави две, и ако нямаш две, трябва да кажеш откъде ще вземеш липсващата част. До този извод стигна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като откри кравеферма в Самуилово, цитиран от бТВ.

Той обвини политическите си опоненти, че се надяват след изборите ГЕРБ да поеме негативите за лошото финансово състояние на страната.

"Тези, които смятат, че не трябва да се тегли заем, да кажат откъде ще вземем средства за погасяване на вноските за външния дълг", каза Борисов. В началото на седмицата той призова служебното правителството да започне процедурите по теглене на нов външен дълг в размер на 6 милиарда лева.

От Самуилово Борисов припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат 1.3 млрд. лева. Борисов посочи, че ако се забави съставянето на новото правителството, няма да има време да се излезе на пазарите и да се иска нов дълг.

Ако това се прави в последния момент, новият заем ще бъде с по-голям лихвен процент, каза бившият премиер, който се готви за нов мандат начело на държавата.

Станете почитател на Класа