Интригата на изборите ще е при вторите три партии

Три партии със сигурност влизат в парламента: ГЕРБ, БСП и ДПС. С възможност да бъдат в 43-тото НС са още три: България без цензура, Реформаторски блок и Патриотичен фронт, посочи пред Нова телевизия Първан Симеонов от Галъп.

От тези три формации ББЦ и РБ се движат в пакет. При Патриотичния фронт има тенденция нагоре. Това е партия, която се утвърждава.

В проценти те изглеждат така: 5,8% би получила ББЦ; 5,6% може да вземат Реформаторите; 4,9% за Патриотичния фронт и ВМРО.

„Атака" и АБВ остават под чертата, но и тук има промяна, посочи социологът.

ГЕРБ е с почти двойна преднина пред БСП, показват резултатите от проучването на социолозите: 35, 9 % за ГЕРБ; 18,33 % за БСП; 14, 2% за ДПС. Според Първан Симеонов ГЕРБ може да се надяват на самостоятелно мнозинство, ако се избирателите им се активизират.

Според изследването 59% не одобряват Борисов за премиер, а 24% го одобряват, като симпатии изказват привържениците на ГЕРБ, а останалите - не.

По думите на социолога в последните седмици ГЕРБ може да организира още масивна периферия; ДПС ще разчита на силен вот от чужбина, а БСП има много твърд електорат.

Засега 6 партии са възможни в НС, може да са по-малко, но би могло и да са повече, каза Симеонов.

Станете почитател на Класа