Скандал в ефир: Говорител на ЦИК хули Хекимян

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов обвини водещия на "Тази сутрин", че злепоставя Централната избирателна комисия. По-рано Антон Хекимян обяви, че той и екипът на сутрешния блок в четвъртък не са успели да открият нито говорителя, нито когото и да било от комисията за коментар по въпроса за изборните секции в Турция. Имам само две позвънявания в 15,15 и в 15,16 ч. Това са две минути. Докато съм на заседание не мога да вдигам телефона. По-късно бях на разположение на два екипа на bTV. Ако сте искали, сте щели да ме откриете, отсече Томов. Той допълни, че останалите членове в този ден са били на обучение из страната.

Хайде да не дискутираме този въпрос сега, ще отворим телефоните и ще видите, търсили сме ви цял ден, не отстъпи водещият.

Хекимян настоя Томов да му отговори на въпроса за изборните секции в Турция, където се оказва, че един избирател гласува за 15 секунди. Как гарантирате честни избори като не се знае колко тъмни стаички има в избирателните секции, попита той. Има по една тъмна стаичка във всяка секция, а когато не може да поеме хората, се прави втора стаичка, посочи Томов.

Какво направи ЦИК по проблема с IP адреса, от които идват 4000 заявления за откриване на секции?, попита още Хекимян. Не е открита нито една секция, отсече Томов, но допълни, че ЦИК не е разследващ орган.

Станете почитател на Класа