Местан: Проблем ще има, ако ДПС откаже да участва в управлението

"Проблемът на следващото управление не е Движението за права и свободи. Проблем ще има, ако ДПС откаже да участва в управлението на страната".

Това каза председателят на ДПС Лютви Местан на предизборна среща в Търговище. Според него думите му не трябва да се считат за претенция, а за израз на върховна отговорност в името на бъдещето на България. Страната се нуждае от ясeн евроатлантически профил на следващото управление и за следващите 10 години, каза Местан и допълни, че ДПС няма да подкрепи безпринципни коалиции.

Преди 3 месеца ДПС реши да се откаже от властта в името на ценностите и националния интерес на България, каза още Местан. Според него от вота на избирателите зависи каква ще е ролята на ДПС в 43-то Народно събрание – на опозиционна или съуправляваща партия.

"В 43-то Народно събрание ДПС ще генерира стабилност, ще бъде един от гарантите за съхранение и развитие на парламентарната демокрация, на мултикултурната парламентарна демокрация от европейски тип. Това е мисията, това е ролята на ДПС", каза още Лютви Местан и допълни, че трябва да се формира стабилно управление, защото обществото е уморено от политическите конфронтации.

Станете почитател на Класа