БСП открехна завесата на преговорите: Дамското трио от ГЕРБ няма право на маневри

Ако има договорки за управлението, те вече са направени. Консултаците са по-скоро, за да се видят позициите на политическите сили. Това заяви пред bTV избраният за депутат от БСП Захари Георгиев. Вчера той бе в екипа преговарящи с ГЕРБ. Към момента няма вариант за подкрепа на правителството, смята той. Днес на ИБ ще бъдат обсъдени резултатите от консултациите. Ако имаме хипотеза, че единствено БСП е възможна партия за коалиция, тогава трябва да вземем мнението и на хората, които са ни избрали. Това няма да стане за една нощ, заяви още Георгиев.

Според мен обаче е по-вероятно да има правителство, подкрепено отдясно. ДПС имат много повече допирни точки с ГЕРБ, отколкото ние, допълни той.

Сядаме, усмихваме се и започваме по реда на такава среща - всеки изказва своите тези и се дискутира. В началото дамите заявиха, че имат пълния мандат да взимат решения по въпросите, но на различните варианти, които предлагахме, се оказа, че те не могат да маневрират, а казват - "така, както сме го предложили така", издаде как вървят преговорите Георгиев.

Станете почитател на Класа