БСП и ГЕРБ се разбраха за ново ръководство на БНБ

"Всичко по закон е в ръцете на БНБ и те умишлено вече 3 месеца бездействат.  Не мога да си представя , че 4 млрд. лева така ще се изпарят и то за месец! Нещо има и се надявам да разберем какво е това", каза Бойко Борисов след разговора с лидера на БСП Михаил Миков тази сутрин в парламента. 

И двамата лидери са категорични, че по казуса КТБ трябва да се смени или целият управителен съвет на БНБ, или най-малко управителят и подуправителят на банковия надзор.

"БСП ще подкрепи позицията за БНБ. Има срокове това да стане, но имаме обща воля да се върви към това решение.

Не приемайте "утре" буквално, защото утре, понеделник, парламентът има заседание", каза Миков.

"Аз твърдо се съмнявам в одитния доклад на БНБ за КТБ. Орешарски и Чобанов не трябва да бягат от отговорност, които допуснаха това да се случи!", каза лидерът на ГЕРБ. Той припомни на медиите, че ТБ "Виктория" беше купена от КТБ, която тогава била в отлично състояние. Той настоя виновните за състоянието на банката да понесат съдебна отговорност.

"Банката можеше да се оздрави веднага - влиза държавата, маха лошото, оставя доброто, банката работи, обезпечените кредити се плащат, през това време се арестуват виновните. С половин-един милиард щяхме да минем, него го има от фонда на другите банки",

обясни Борисов и допълни, че ако стане премиер ще каже как държавата ще се намеси. 

Станете почитател на Класа