Силните в Реформаторския блок се събраха след срещата Борисов-Миков

Парламентарната група на Реформаторския блок заседава в момента. Това заявиха пред БЛИЦ от пресцентъра на ДСБ. Сбирката идва след срещата Борисов-Миков, която лидерите на двете най-големи партии проведоха в парламента днес.
Както БЛИЦ вече писа, Борисов и Миков затвърдиха, че няма да управляват заедно. Борисов каза още, че предвижда най-тежкият сценарий, а именно сформирането на кабинет тип „Орешарски" и избори „2 в 1" идната година през лятото.

В Реформаторския блок днес се очаква да решат окончателно бъдещите си действия за сформиране на правителство и да избистрят какъв модел на ръководство да възприемат за парламентарната си група. Коментират се няколко варианта – еднолично лидерство или да бъдат двама или за трима съпредседатели.

Най-яростните защитници на модела с един шеф са били хората на Иван Костов, които се надявали да овладеят поста чрез Радан Кънев. Останалите партньори в РБ обаче не са съгласни на подобен сценарий. Според лидера на СДС Божидар Лукарски най-удачно е да има трима съпредседатели на ротационен принцип.

Станете почитател на Класа