Бат Сали: Кюстендил и Дупница не са цяла България

Не съм готов да се откажа от депутатското си място. Кюстендил и Дупница не са цяла България, заяви Александър Методиев, по-известен като Бат Сали.

Не усещате ли, че тези протести са платени? Вероятно вие знаете кой ги плаща, обърна се към журналистите Методиев. Чувствам се дискриминиран от тези, които протестират срещу мен, продължи той пред БНТ. И не отговори на въпроса дали да трябва цяла България да тръгне срещу него, за да се откаже от мястото си в парламента.

Днес в София имаше протест на десетки жители на Кюстендилско, дошли с над десет автобуса, за да поискат Методиев да не се заклева като депутат от Кюстендилски регион. Той беше избран с 800 гласа в региона, но влиза в парламента заради преразпределение на гласовете от чужбина. Беше блокиран за половин час и главният път E-79 край Дупница.

Ако Бат Сали не се оттегли, искаме мажоритарни избори", закани се един от протестиращите. "Не може така, не става - парашутисти има само на летището. Законът е грешен, да не кажа налудничав", добави друг. "Омръзна ни - как един ром, избран от група турци, влезе в Народното събрание - нещо трябва да се промени", каза трети.

Станете почитател на Класа