Корнелия Нинова: До края на ноември трябва да приемем Бюджет 2015

Имаме сериозна работа в парламента. Няма да бъдем просто мълчалива опозиция, която седи и наблюдава какво се случва. Ще бъдем опозиция, която говори и работи с аргументи. Вече дори готвим законопроекти, които ще внасяме.

Това каза ден след тържественото откриване на 43-ото НС депутатът от "БСП - лява България" Корнелия Нинова.

Тонът бешие различен и дано дълго да се запази. Мисля, че това е първата стъпка за връщане на доверието към парламента. Досега се смяташе, че това е арена на безсмислени лични битки. Дано да започнем да показваме, че е място, където се решават проблеми, коментира вчерашния ден Корнелия Нинова, депутат от „БСП - Лява България".

Относно трите варианти за продължителност на правителството, Корнелия Нинова заяви: „Самият Борисов в речта си каза поставянето на срок пред правителството, означава нестабилно управление. А в момента всички искаме да има стабилност".

По думите й има няколко належащи въпроса пред новото правителство. „Има няколко важни въпроса, които ако не ги решим до месец, положението ще се влоши. Каквито и да са ни противоречията, до края на ноември трябва да приемем бюджет за 2015 г. Не можем да оставим държавата без бюджет догодина", категорична бе Нинова в интервюто си за Нова телевизия.

Тя отрече БСП да е раздиряна от вътрешнопартийни драми.

Станете почитател на Класа