Янаки Стоилов: Съставянето на правителство заприличва на бюлетина за нивото на Дунав

Съставянето на правителство все повече заприличва на бюлетина за нивото на река Дунав – всеки ден има изменения. При откриването на Народното събрание ситуацията сякаш изглеждаше по-оптимистична. Това заяви в сутрешния блок на TV7 зам.-председателят на НС Янаки Стоилов.Той посочи, че от вчера се появиха нови въпроси и формули, които през последните дни са били изоставени. Сега отново се говори за коалиция от две десни партии, които създават определена несигурност. По думите му формирането на кабинет и решаването на спешните задачи трябва да стане възможно най-бързо, защото хората очакват реални промени.

"Вече 25 години българите се надяват нещата да тръгнат към добро, а това не се случва. Сега дори не можем да се сравняваме не само с развитите страни, но и с тези, които преди време бяха на нашето ниво. Оказа се, че нашата демокрация е напазарувана – пазаруват я хората с пари, за да получат власт, защото властта дава възможност за трупане на още пари", допълни Стоилов.

По казуса за КТБ Стоилов заяви, че решението трябва да е такова, че да служи за предупреждение към всички в сферата на банковата система – да действат спрямо закона. Той се обяви за ново ръководство на БНБ и за формирането на чисто нов Управителен съвет.

Станете почитател на Класа