Програмната декларация окончателно готова днес

Програмната декларация с 20 ключови приоритета за управление, по която се разбраха ГЕРБ и Реформаторският блок, се очаква да бъде окончателно готова днес.

Документът ще бъде предложен във вторник и на евентуалните партньори от Патриотичния фронт и АБВ, на които управляващите ще разчитат в парламента.

Въпреки че вече има готова програма, преговорите за коалиция продължават.

Вчера в Народното събрание повече от 6 часа продължиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторите за съставяне на правителство. Срещата продължи до късно снощи.

Преди преговорите, а и след това, Томислав Дончев от ГЕРБ каза, че имат готовност да подкрепят Радан Кънев за премиер, ако има несъгласия и титулярният вариант с премиер Бойко Борисов отпадне. Меглена Кунева пък каза, че това не е обсъждано по време на срещата. По-скоро са се концентрирали върху програмната декларация, която би трябвало във вторник да бъде приета, но още преговарят за коалиционно споразумение.

ГЕРБ чакат РБ да представят вижданията си за структурата и състава на коалиционния кабинет и в кои сектори те могат да поемат отговорност и да ги оглавят. Тази нощ трябва да е редактиран програмният документ и днес да бъде представен на Патриотичния фронт и на АБВ. Според Дончев, целта е да се търси обща подкрепа на всички цели, поставени в този документ. Политическата формула, която ще се търси, ще е две плюс две.

Станете почитател на Класа