Румен Петков: Стабилност можеше да има само ако ГЕРБ и БСП се бяха разбрали

Стабилност в страната можеше да има само в случай, ако ГЕРБ и БСП се бяха разбрали. Сега поне опитите да се формира мнозинство са публични. Никой не може да обвини преговарящите, че нещо се крие. Това обяви пред bTV Румен Петков от АБВ. „В момента се търси политическа плътност, политическа легитимност, но не може да се стигне до голяма коалиция, която да гарантира сигурност. Силното решение бе първите две политически сили да намерят решение, които да отговарят на интереса на държавата. Да си опозиция м момента ми е малко цинично, защото така се криеш. На страната ни трябват ясни ангажименти и отговорности", обясни Петков.

Според него изборният резултат не предвижда възможност Радан Кънев да е премиер.

„АБВ ще гласува за кабинет, който да гарантира социалната справедливост. Ние сме част от лявото и скоро ще кандидатстваме в ПЕС. Несигурността в момента, в която се намираме, спъва администрацията, а така се убива бизнесът. Няма дясна стабилност и лява стабилност, просто трябва да се мисли за хората", добави той.

Попитан за казуса „КТБ" и вярно ли е това, че президентът Първанов е имал 80 млн. лева в банката, Румен Петков каза: „Георги Първанов мисля, че каза, че няма вложения там. Аз нямам пари в тази банка, семейството ми също. Не съм много сигурен обаче, че решението да се изплащат гарантираните пари е най-доброто, защото така се удрят много държавни фирми, болници и общини. Те ще понесат голям удар."

Станете почитател на Класа