Георги Кадиев: Бог да пази републиката от министър като Божидар Лукарски!

Отчаян съм от така предложеното правителство. Няма нужда от толкова вицепремиери без портфейли. Каква евроинтеграция за Меглена Кунева- не е сериозно, тъй като ние от 7 години сме в ЕС, коментира пред bTV депутатът от БСП Георги Кадиев. По думите му само Томислав Дончев има основание за вицепремиер.По никакъв начин не мога да подкрепям правителството на ГЕРБ, каза Георги Кадиев. Ние имаме много различия - против сме събирането на агенция Митници с НАП, против сме предложената пенсионна реформа и др. Ние ще сме опозиция, припомни той позицията на БСП.

Не вярвам да се скъса с предходния модел, има министри, които са свърдани с него, посочи той.

Бог да пази републиката от министър като Божидар Лукарски - трябва да имаш някакво отношение, някакви познания по ресорите. Нищо лично - той дори ми е симпатичен с нелепостите, които говори, но тук става въпрос за сериозни неща, посочи Кадиев по повод предложената кандидатура на лидера на СДС за министър на икономиката.

Декларацията от вчера на ГЕРБ и Реформаторския блок е детско-юношеска литература, все едно някой от Амазон им е писал програмата, смята още червеният депутат. По думите му единственото различно и хубаво нещо в този кабинет е Ивайло Калфин като социален министър.

Станете почитател на Класа