Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха второто място на детската Евровизия

Крисия, Хасан и Ибрахим изпълниха блестящо песента „Планетата на децата“ на финала на детската Евровизия и спечелиха второ място.  10-годишните Крисия, Хасан и Ибрахим са най-малките участници във финала тази година. Те се радват на огромен интерес на конкурса.

Българските деца успяха да преодолеят напрежението от голямото събитие и дори техническия проблем със спирането на осветлението по време на последното им изпълнение пред журито, припомни БНТ.

Минути преди голямото музикално събитие Крисия отправи поздрав към българските зрители: „Обичам Ви! Аз пея за Вас!“.

Водещата обяви, че детското жури ще даде по 20 точки за песента на първо място, 12 на второ и 8 съответно за трето. Детето представител на България обяви, че Армения получава 20 точки от българския вот. Taка всяка държава съобщи своите гласове и Крисия, Хасан и Ибрахим бързо заеха трето място във временното класиране. След вота на Армения нашата страна мина на второ, след което отново падна надолу в класацията, но с гласовете на последната държава остана на втора позиция.

„Много добре се чувствам и се радвам. Беше много забавно и много се радвахме на нашето място“, каза Крисия Тодорова пред БНТ след края на конкурса. Много сме щастливи, добавиха близнаците.

 Бойко Борисов написа статус във Фейсбук за представянето на Крисия : „Забележителен ден за България! Поздравявам Крисия, Хасан и Ибрахим с призовото второ място на детската „Евровизия“. Със своята песен „Детска планета“ нашите малчугани ни накараха за пореден път да се гордеем и да се радваме на тези вълшебни детски таланти. Поздравявам ги и за избора да пеят на български пред публиката от цяла Европа. В моменти като този, ние, възрастните, трябва да се учим на тяхната доброта, устременост и всеотдайност в името на другите.

Станете почитател на Класа