Реформаторите клатят себе си и правителството - тези ли управляват България?

Това, за което се говори още от дните преди съставяне на правителството, започва да се случва. Конфронтации вдясно започват да клатят публично Реформаторския блок, а оттам и съставения с триста зора кабинет "Борисов".В сутрешния блок на bTV днес двама народни представители от т.нар. демократи - Димитър Делчев и Гроздан Караджов, отказаха да седнат един до друг в студиото. Причина за това е разпореждане от лагера на "Движение България на гражданите", породено от разногласията между различните фракции в РБ по въпроса дали веднага след нова година обединението да избере общ лидер.

По време на интервюто си водещият Антон Хикемян изпадна в пародийната роля на "развален телефон" между двама депутати, които стоят на няколко метра един от друг, но не разговарят помежду си. Делчев отказа да признае официално разпоредбата за дистанциране, но Караджов настоя, че тя е издадена от ръководството на ДБГ.



Димитър Делчев се оплака от това, че в правителството се назначават заместник-министри, които не са съгласувани с неговата фракция, както и с някои от другите. Караджов отрече обвинението и на свой ред се възмути с думите: "Бях изненадан, че човек от нашата коалиция е забранил да стоим заедно в студио и да си говорим, което ме потриса. Искам да се извиня. Това не е мое искане."

Наложи се до края на разговора Хекимян да митка от стол на стол между двамата си гости, а накрая да приключи с обобщение: "Разговорът може да завърши с разделение, разделение и пак разделение..."

Станете почитател на Класа