Румен Гечев: Бюджет 2015 – бюджет на мижавите политики

Сегашните управляващи наследиха една движеща се икономика, а сега ни вкарват в дефицит. Критиките за наследения дефицит и фискалния резерв са политически локуми. Те залагат два пъти по-нисък растеж от предходното правителство. Притеснявам се, че това управление ще завърши като предишното, когато изхарчиха 4 милиарда, каза депутатът от БСП Румен Гечев в интервю за БТВ.

Ние оставихме 8,2 милиарда фискален резерв. Кое наследяват те, което дърпа икономиката надолу, попита икономистът.

Според депутатът от левицата вина за ситуацията с КТБ носят основно управляващите. За КТБ са виновни поредица от правителствата, но най-вече ГЕРБ. По тяхно време растежът на КТБ беше четири пъти. Държавните фирми под строй влагаха парите си там, а сега ни обвиняват, обяви Гечев.

Депутатът от БСП посочи, че целта на десните икономисти във всички държави е да увеличават доходите. Гечев посочи, че разликата между левите и десните икономисти е, че това увеличение се прави по различни начини. В програмата на новите управляващи не е заложено откриването на нови работни места, доходите а замразени. Сега те променят закона по един нагъл начин.

Гечев отново изтъкна направеното от правителството на Пламен Орешарски. Увеличихме минималната работна заплата, майчинството, дадохме по 100 лева на първокласниците. Безработицата в последните шест месеца намаля. Освен това бяхме заложили 300 млн. лв. допълнителни приходи за осигуряване на нови работни места по „Южен поток".

Румен Гечев критикува новия бюджет и обвини финансовия министър, че е заимствал голяма част от него от предшественика си. Новият бюджет е бюджет на мижавите политики и в него няма нищо позитивно.

Станете почитател на Класа