Комисията за борба с корупцията няма да разглежда анонимни сигнали

Валентин Николов, председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 43-ото Народно събрание заяви пред БНР, че за разлика от предшествениците си в два поредни парламента, тази комисия е приела в работата си да не разглежда анонимни сигнали.

"Това се направи, защото има хора, които злупотребяват и с анонимни сигнали целят политическа разправа. Аз се радвам, че всички от комисията, с изключение на представителите от партия "Атака", гласувахме единодушно. Ние нямаме приет етичен кодекс, правихме опит да бъде приет през 41-ото НС, но нямаше воля от колегите да бъде приет. Сега има малък напредък, но като цяло мога да кажа, че трябва да бъде изготвен такъв етичен кодекс и се надявам, че ще го направим. Комисията ще се занимава с всеки един, независимо от коя политическа сила е. Но, докато аз съм председател, няма да допусна, който и да е бил член или депутат, или гражданин, да използва комисията за политическа разправа. Такива опити има и сега. Това са сигнали, които целят политическа разправа. Но няма да го допусна. Нека всеки да застане с името си, с личността си и да има куража да внесе сигнал", коментира Николов, който е представител на Патриотичния фронт.
Николов обясни още, че документацията, която са приели от предишната комисия, е в пълен хаос и той ще напише писмо до Волен Сидеров, бившия председател на тази комисия, за да предаде регистъра със сигналите, защото такъв все още не са получили.

Станете почитател на Класа