Велизар Енчев поиска предсрочни избори заради морала в политиката

Колегите ми измениха на идеите, с които влязохме в парламента и това е скандално, а не моето напускане на Патриотичния фронт. След подобна постъпка предсрочните избори са най-логичното решение. Това каза в студиото на Нова телевизия Велизар Енчев, независим депутат.„Целият парламент е на подменения вот, три политически формации не защитават интересите на своите избиратели, заради които бяха изпратени там", каза още депутатът. Според него, това са Патриотичен фронт, Реформаторски блок и БДЦ.

Той бе категоричен, че щом влезеш в парламента с една програма, трябва да я защитаваш и ако не можеш, трябва да се върви на предсрочни избори. „Те са необходими заради морала в политиката", смята Енчев.

„България 25 години се управлява от мафията - в съдебната система, в енергетиката, навсякъде", твърди независимият народен избраник. Той посочи като основен проблем в енергетиката американските ВЕЦ-ове в „Марица-Изток" и високата цена на тока, която България им плаща. „Тези договори, сключени от Иван Костов трябва незабавно да се прекратят", поиска Велизар Енчев.

Според него, той е в нормални отношения с останалите си колеги от парламентарната група на Патриотичен фронт. „Не сме на бойно поле, а в Народното събрание", посочи Енчев. Той обвини ръководството на бившите си съпартийци, че търгуват с ГЕРБ за получаване на властови позиции, които могат да доведат и до парични потоци.

Станете почитател на Класа