Министри обсъждат мерки за превенция на имиграционния натиск към страната ни

В първия работен ден след новогодишните празници на координационна среща министрите на вътрешните работи, на отбраната и на регионалното развитие - Веселин Вчуков, Николай Ненков и Лиляна Павлова. - ще обсъдят мерките за превенция на имиграционния натиск към страната ни. На срещата е поканен и земеделският министър Десислава Танева, тъй като ведомството също може да допринесе за подобряване на сигурността по границата, съобщи за БНР вицепремиерът Меглена Кунева.

Вицепремиерът обясни: Ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема. Ще направим много по-динамични връзките с ЕК. Има необходимост от много по-висок професионализъм. От много по-добро взаимодействие и с останалите европейски страни и с техните служби. Това са неща, които аз искам да видя променени в Агенцията за бежанците. Разбира се, сериозна координация трябва да има и с МВР.

Меглена Кунева отказа за коментира публикации за намерението на три страни-членки да ни върнат седем хиляд бежанци, защото са преминали през нашата страна. Тя прогнозира засилване на имигрантския поток след 1 март.

Станете почитател на Класа