"Труд", "24 часа" и "Стандарт" са подали молби за членство в КРИБ

Вестниците "Труд", "24 часа", "Стандарт" и списание "Икономика" са подали молби за членство в Конфедерацията на индустриалния капитал в България (КРИБ). Това съобщи Кирил Домусчиев, председател на Управителния съвет на организацията пред радио К2.

КРИБ няма да участва в предстоящата среща на бизнеса с правителството, организирана от в."Капитал", която ще се проведе следващата седмица, каза Домусчиев. "За мен това е едно частно мероприятие от което "Капитал" печели", посочи мотивите той.

Досега годишната среща на бизнеса с правителството беше организирана под патронажа на най-голямата работодателска организация у нас. Традицията беше поставена, когато единият от собствениците на "Капитал" – Иво Прокопиев, беше председател на КРИБ.

По думите на Домусчиев на две заседания Управителният съвет на конфедерацията е взел решение да не се участва в срещата. "Искаме КРИБ да не бъде използвана като марка само от една медия, а да си сътрудничим с повече издания", каза още собственикът на "Лудогорец". Според него досегашната практика за еккслузивитет на в. "Капитал" за отразяването на годишната среща водела да ограничаване на публикациите в останалите медии.

От "Икономедия", която издава в."Капитал" казаха, че КРИБ вече не е партньор на събитието. Тази година партньори на мероприятието са Американската търговска камара, Германо-българската търговска камара, Френско-българската търговска камара, Минно-геоложката камара и Асоциацията на софтуерните компании.

Станете почитател на Класа