Октай: Действията на ДПС говорят за изнервеност и обърканост в партията

ДПС по време на т.нар. "преход" беше най-ухажваната политическа формация и се чувстваше много комфортно през тези години, но откакто минаха изборите, за първи път ДПС е в изключителна изолация и има много настроения срещу него в обществото и в политическите сили, което ги изнервя. Те не са свикнали с тази роля и откакто се състави това правителство те имат агресивно политическо поведение по всеки повод, коментира в интервю за БНР бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай по отношение на исканата оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов.
Тази година е много важна изборна година за местните избори. Те ще определят бъдещото политическо развитие на страната и политическите формации ще заемат своите места и от изборите ще зависи дали ще има избори за парламент, каза още той.
Темата за вота на недоверие е част от стратегията за агресивна предизборна кампания за местните избори, защото по време на парламентарните избори имаше над 100 хил. отлив от интелигентната част на турците и мюсюлманите в България от ДПС, и те имат специална стратегия за работа с ромското население и избиратели и изцяло насочват вниманието си към консолидация и възможност да ползват тези избиратели. Друго нещо, което преследват като цел - в момента има като дебат в парламента две много важни ключови решения, които предстоят да се вземат от парламента. Едното е Законът за МВР и специалните служби, където е огромната мощ и сила на ДПС за възможност за дестабилизация в обществото чрез влиянието си там. Другият е темата за съдебната реформа, където имат силни позиции. Те разчитат на тези позиции за влияние и налагане на определен натиск върху лица във властта. Когато им се отнемат правата с промените в тези закони, те изпадат в политическа изолация, а без власт ДПС, която се превърна в корпоративна политическа формация през последните години, в тази изолация ще понесат много загуба, обясни Октай.
Според него действията на ДПС говорят за изнервеност и обърканост в партията.
Имаше опити за ухажване и дестабилизация на правителството в подкрепящите това правителство формации. Неслучайно те повдигат въпроса за Патриотичен фронт като националистическа формация. С изненада слушам от два дни, че и реформаторите са ксенофобска формация. Всичко това говори за изнервеност и обърканост, защото това правителство продължава да работи в изолация на ДПС. Нещо повече. Тази агресия на ДПС ще консолидира управлението още повече, защото всички политически формации, с изключение на ГЕРБ, си проведоха анти-ДПС кампания и избирателите си спомнят.

Станете почитател на Класа