РЗС иска да се провери харченето на Масларова

Да започне незабавна ревизия от страна на ДАНС и прокуратурата относно харченето на бюджетни пари по време на управленския мандат на Емилия Масларова. Това поиска „Ред, законност, справедливост“ (РЗС), в декларация, разпространена вчера до медиите. Според РЗС социалният министър Емилия Масларова е използва пари от бюджета, за да агитира за БСП за предстоящите избори. В декларацията партията на Янев твърди, че през целия мандат Емилия Масларова е наливала пари от бюджета в личната си сметка и партийната каса на БСП. Поводът за тази констатация е откриването на нова административна сграда на МТСП вчера в Стара Загора от страна на Масларова.
Според РЗС с парите, които са предвидени за сградата, е можело да се построят няколко подобни. Хората на Янев смятат, че е злоупотребено с данъците на хората. „Папките на социалния министър са пълни със сделки, включващи конфликт на интереси, нарушения на закона, злоупотреба с власт, търговия с влияние и източване на държавни средства“, посочват още в декларацията си РЗС.
От партията на Янев казват, че е редно да има съдебно дело по този повод веднага след изборите за нов парламент. Министър Масларова не беше открита за коментар до приключването на броя. От пресцентъра на МТСП също не отговориха на запитванията на „Класа“.

Станете почитател на Класа