ГЕРБ предлага до 5% намаляване на осигурителната тежест

До 5% намаляване на осигурителната тежест, за да има повече пари в гражданите и бизнеса, както и ускорено възстановяване на ДДС. Това са част от мерките на ГЕРБ срещу финансовата криза, представени вчера от икономическия експерт в партията на Бойко Борисов Стоян Мавродиев. В НДК партията представи управленската си програма. „Тя е писана от 200 експерти“, уточни Борисов. ГЕРБ ще се бори с кризата и с ежемесечни срещи с бизнеса, работодателите и синдикатите, които да представят актуални данни за състоянието и проблемите си.
Допълнителни акценти са намаляване броя на режимите с цел улесняване на бизнеса и ограничаване на възможностите за корупция, скъсяване на сроковете за разглеждане на исканията за подпомагане на инвеститори чрез изграждане на индустриални зони. „За съжаление в кризисната ситуация ние не можем да повишим пенсиите много, но декларираме, че ще работим за реформиране на пенсионната система, като искаме да дадем шанс на всеки, прекрачил пенсионната граница, да може да работи, ако желае това”, каза Бойко Борисов, който представи управленската си програма посредством видеовръзка. Цветан Цветанов пък обяви, че ГЕРБ ще възстанови Националната служба „Полиция“ и ГДБОП и ще укрепи МВР. Пожарната служба ще бъде възстановена в министерството.



Борисов посочи провалените фигури в БСП

Лидерът на ГЕРБ посочи и кои фигури от левицата са провалили БСП. Според Борисов това са Румен Овчаров, Румен Петков, Корнелия Нинова, Делян Пеевски, Антон Кутев, Георги Кадиев, Евгений Желев, Михаил Миков и премиерът Станишев. „Това, че Европа ни спря еврофондовете, е най-ясният знак, че Станишев се провали като премиер“, обобщи Борисов.

Станете почитател на Класа