Е. Йончева: Атакуват ме, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ

Моят свекър има къща за гости. Но аз не съм го познавала, когато е строена къщата за гости. Тя е проверявана вече и тогава не са установени никакви нередности. Атаките са, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ. Това заяви в предаването „Лице в лице” Елена Йончева.

 

Проектът за къщите е започнал през 2009-2010 г. Това е по време на управлението на ГЕРБ.

Къщата за гости на свекърва ми е петата бухалка срещу мен. Първата е за санирането, втората заради  строителството на оградата на българо-турската граница, третата е заради „Кумгейт”, четвъртата – трима депутати от ГЕРБ внесоха фалшив сигнал срещу мен. Заради „Ало Банов” ми извадиха също бухалка.

Европа е наясно какво се случва в България, както и Държавния департамент. В Доклада на Държавния департамент пише, че 2/3 от политиците са замесени в корупционни схеми. В доклад на ЕП пише, че 11 милиарда евро отиват за корупция.  Пари се изнасят в офшорни сметки.

Цветанов не е поел отговорност за „Апартаментгейт”. Той публично заяви, че ще става Цветанов плюс. Иванчева, която е осъдена на първа инстанция, отиде в затвора, а Цветанов, който беше осъден на две инстанции, не е влизал в ареста.

Кандидат съм за европарламента, защото имаме тоталитарен режим и само защото сме в ЕС можем с вас да водим разговор, заяви още Йончева.

 

frognews.bg

 

 

 

Станете почитател на Класа