На „Позитано-20“ спряха клип с предизборна подкрепа на петима европейски премиери за БСП и за С.Станишев

Пускаме предизборен клип на Сергей Станишев. И ви призовавам да го изгледате внимателно. Не искам да се меся във вота на никого - всеки има право да харесва или не даден политик, да одобрява или не неговите идеи, да приема или не неговото поведение. Това, по дяволите, е смисълът на демокрацията.

Но този клип е по-особен.

Защото той беше забранен, да точно това е думата - забранен, от ръководството на БСП!!!

На последното заседание на Предизборния щаб на партията са се появили обичайните велики инквизитори, които са обявили, че видеото не е модерно, че не отразява актуалните тенденции и какви ли не още глупости!

Както сами ще видите, в клипа няма призиви за революция или (големия кошмар) нападки към Корнелия Нинова и опити за сваляне на ръководството. В него големи световни лидери като Педро Санчес- премиер на Испания и Алексис Ципрас – премиер на Гърция и др. обявяват своята подкрепа за БСП и персонално за Сергей Станишев!

Което е повече от нормално - Сергей от години е лидер на Партията на европейските социалисти, раздал се е лично за каузата на партията, обиколил е надлъж и нашир цяла Европа и е помогнал в изборите на десетки политически формации. Щеше да е абсурдно големите световни имена на левицата да не застанат зад него. Това е оценка за идеи, дейност, личност и качества.

 

 

Всеки от вас може да мисли каквото си иска, но подобни мнения не могат да бъдат подминати просто така!

И най-вече няма как да бъдат забранени и захвърлени в мазето, все едно ги няма и никога не ги и имало.

Само вижте имената – трима от най-известните премиери - Педро Санчес , Антонио Коща и Алексис Ципрас и на кандидата на ПЕС за Председател на Европейската комисия Франс Тимерманс говорят  с възхищение за него. Ципрас казва, че през Сергей Станишев минава надеждата на прогресивните сили за спирането на възхода на крайнодесните в Европа и за битката срещу неолиберализма. И най-важното - това не е просто оценка за лидера на ПЕС, това е признание за качество и на самата БСП.

Няма друга партия в Европа, която да се откаже от толкова мощна реклама, от толкова силно подадена ръка, от такова признание за самата нея! Подобни послания могат да бъдат най-силния коз на българската левица, когато е изправана пред отвратителните обвинения, че е антиевропейска или че в Европа никой не иска да чуе за нея.

Точно заради тях беше важно Станишев да е в листата. Той е връзката с европейското ляво, той е символът на това, че битката, която водим тук не е изолирана, а е част от цялостен европейски процес в който са ангажирани всички социалисти на Стария континент.

В крайна сметка в ЕП нашите представители няма да бъдат сами за себе си, няма да бъдат лични емисари на Нинова, а ще трябва да се впишат в една интернационална политическа линия, която носи надежда и порив за различно бъдеще на ЕС. И вместо висшите партийци да си счупят краката да дадат максимална публичност на този клип, вместо да направят всичко възможно видеото да бъде видяно от повече хора, да достигне до всяка част от България, изведнъж върху него се налага вето!!! Все едно Сергей Станишев е тръгнал да обслужва единствено и само своето его, а е очевидно, че не е така. Това е мисия невъзможна - няма как да скриеш присъствието на един от най-популярните социалисти в Европа в своята листа, няма как да се направиш, че го няма, че той не съществува и най-важното - няма как да заглушиш неговите послания и всичко, което лидерът на ПЕС символизира със своето присъствие и интелектуални качества.

БСП със сигурност върви по наклонената плоскост с подобни забрани и нелепи претенции!

Значи всички останали в листата могат да водят преференциална кампания, но на ръцете на Станишев трябва да сложим белезници и да го натикаме в някакво медийно гето, където да стои заключен и безмълвен.

Не съм видял европейски премиер публично да подкрепи персонално някой в листата на ГЕРБ, а с БСП това се случи.

А какво прави българската левица - прави се на разсеяна, изявява се като политическа жандармерия и цензурира тези силни и мощни послания.

Което показва само едно - няма никаква идейна битка в БСП!Това не е политически или идеологически спор!

Корнелия Нинова води персонален джихад срещу Сергей Станишев!!!

И най-лошото е, че тази война се прави с абсолютно непрозрачна и задкулисна цел.

Това е битка в името на едно голяма его, което не може да приеме, че в партията има хора, които светят със собствен блясък, а не с отразена светлина!

Подкрепата на такива фигури показва, че Станишев не е просто фигурант на европейската сцена, а активен фактор в процесите, които се случват, идеолог на промята в ПЕС, изразител на реален социален завой в партията.

Но тук той е награден с виновно мълчание и забрани! Което е притеснително, защото подсказва нежелание на БСП да спечели европейските избори!

С подобни задкулисни маневри, забрани и откровена цензура БСП се е запътила към пореден унизителен резултат от вота, а това вече е истинският кошмар за всички хора, които искат и се надяват на промяна в корупционното статукво на България.

Както казах в началото - всеки има право да харесва или не някой политик, но нека това да става на базата на реално знание, на истински новини, а не на виновно скрита информация. Видях много снимки от срещи на Станишев в страната - въпреки че срещу него се води постоянна война, хората му гласуват доверие, показват, че искат той да е представител на България в ЕП, свързват с него надежди и мечти. И БСП вместо да се възползва от това, вместо с гордост да покаже пъстротата на своята листа, нейният политически потенциал и популярност, решава като щраус да си скрие главата в пясъка.

Това не е поведение на победители!

Вие, читателите на „Поглед.инфо“, имате право да знаете всичко, което се случва в левицата. И заради това пускаме този клип при нас.

Криенето на информация води до задънена улица, забъркването в сенчести войни е пряк път към бъдещо поражение.

Не мисля, че мнението на Нинова стои по-високо от това на Санчес, на Коща или на Ципрас!

Това са доказани управленци, хора, които са оцелявали в кризи и предсрочни избори. Хора, които знаят цената на победата и са доказвали, че могат да побеждават.

Те застават зад Сергей Станишев, а ние тук страним от него. Което доказва моето подозрение, че БСП не иска да се научи да печели. А това възпламенява за пореден път моите подозрения, че някъде из подземията на „Позитано-20“ определена група от хора пак е потънала в схеми, интриги и неясни планове за бъдещето.

Заради това гледайте и си правете изводите!

Мислете! Някои искат да ви лишат точно от тази привилегия.

Гледайте и разпространявайте този клип в подкрепа на БСП, за да компенсираме поне малко цензурата, която упражниха от "Позитано-20". Клипът е абсолютно позитивен и няма нито една критична дума към ръководството на БСП. Той може да помогне много на БСП в предизборната битка.

 

http://pogled.info

 

Станете почитател на Класа