БСП е готова да загуби, за да не влезе Сергей Станишев в Европарламента

Само преди две седмици БСП водеше във всяка една класация на социолозите, но след очевадната анти-кампанията на Корнелия Нинова срещу Сергей Станишев, позициите се промениха. Явно, на Нинова не й пука колко души от БСП ще влязат в Европарламента, важно е настоящият Президент на ПЕС да не е там. За Нинова успехите на Станишев са като трън в очите, който трябва да бъде изваден.

Гласувайте, за да измъкнете БСП от капана, в който я постави Нинова. Защото с комсомолските си маниери Нинова се опита да конфронтира разпознаваемите лица в партията, заради личните си амбиции и невежество. Постави интригата над всичко. Използва неопитната в политиката Елена Йончева срещу авторитетния Сергей Станишев. Извади на предни позиции в листата съвсем непознати лица, разчитайки на манипулации. А с това си поведение Нинова постави под съмнение възможността столетницата да се пребори за водещото място в настоящите избори. Докато тя е на лидерския пост, Партията ще се лута между задкулисието и интригите, с което ще губи своите, макар и минимални шансове. Иска ми се да не съм права, но реалностите са други.

Мили, родни картинки...

Бламирането на малкото българи, в качеството им на европейски лидери, стана фикс идея за саморазправа с постигнатото от тях. Няма друга държава в света, в която местният политически елит да се стреми да ги унижи или дискредитира пред световната общност. България ще остане в политическата история със случая Ирина Бокова и нереализираните амбиции на Кристалина Георгиева. България е на път да повтори грешката от миналото, след като Корнелия Нинова се опитва по всякакъв начин да лиши Сергей Станишев от възможността да влезе в европарламента. Дори и с цената БСП да загуби изборите.

За добро или за лошо Сергей Станишев вече е в друга категория на политиката. Стъпка по стъпка, за ужас на опонентите си, той попадна във висшия ешалон на дипломацията. Там не приемат лаици, каквото и да говорят останалите. Летвата е вдигната много високо.

В политиката има приемственост и това се цени високо в дипломацията. Да си политик е професия. Не всеки става за това. И ако се обърнем към историята, ще видим, че малцина са успелите. Сергей е потомствен политик, независимо какво казват или пишат за трудовия му стаж. Политиката изисква добро възпитание и образование, но при Сергей те му носят само негативи.

Дипломацията не е за всеки и не всеки може да прави политика в дипломацията. Със сигурност, както Борисов, така и Нинова, не разбират и от двете. Световната дипломация не е плод-зеленчук, в нея има приемственост и последователност.

Няма как Сергей Станишев да бъде преизбран за трети мандат като президент на ПЕС, ако не притежава необходимите лидерски качества. Подкрепата на най-влиятелните леви лидери в Европарламента идва да покаже, че Станишев има необходимия авторитет и качества да отстоява позиции и да създава работещи политики.

Отново станахме за смях сред световния елит. Нападките срещу Станишев идват най-вече от нашенската си национална завист и амбициите на няколко субекта да ръководят процесите в БСП. Нинова по нищо не се различава от Борисов, който обича да назначава послушковци. Тя не обича политиката. Просто защото не я разбира. Но пък си пада по махленските сюжети. В тях лидерката на БСП е неотразима.

Но, за разлика от Нинова, Бойко Борисов разбра грешката си след случая Бокова и загърби томаховката, както и личните интриги. Той многократно се възползва от международния авторитет и позицията на Станишев в името и интересите на България.

Кликата около Нинова все още не осъзнава, че заставайки срещу Станишев, застава срещу интересите на БСП и нейното място сред европейския елит . Създава недоверие сред дипломатическите кръгове срещу партията. Сега и за в бъдеще.

За съжаление, дори и Станишев да влезе в Европарламента, върху БСП ще остане петното, че не само не уважава лидерите си, но и прави всичко възможно да ги провали. Евентуален провал на Станишев е провал за БСП на международната политическа сцена. Но Нинова едва ли осъзнава това. В политиката трябва да си не само честен, но и лоялен.

Не твърдя, че Сергей е безгрешен в действията си. Напротив, и аз като много хора съм го критикувала за действията или бездействията му, но, за разлика от Нинова, лидерът на ПЕС умее да слуша.

За тези, които са забравили, само ще припомня, че докато Сергей Станишев беше лидер на БСП, овладя партията до толкова, че не позволи разпада й, както се случи с останалите формации. Стоически отстоя нападките отвътре и отвън.

Добър или лош министър-председател, по времето на кабинета Станишев България записа най-добрите си икономически показатели през съвременната си история, а малкият и средният бизнес се радваше на добро развитие. Пак по негово време страната ни успя да се пребори за финансиране от Европейската общност за над 3 милиарда евро, за да може Ба‘т Бойко, както вече иронично го нарича народа, да реже лентички на всеки километър.

Пак по времето на Станишев беше започнат строежа на метрото, както и на емблематичната зала „Армеец:, с която страната ни се гордее и заради която стана притегателен център за много спортни събития от световна величина.

Разбираемо е, че не всеки харесва Станишев, но в предстоящите избори Президентът на ПЕС представлява БСП, а не себе си. БСП е единствената реална алтернатива на ГЕРБ, която дава възможност за промяна на политическото статукво в България.

Гласувайте за задкулисието и интригите в БСП. Всеки глас, е глас срещу статуквото в столетницата.. Гласувайте за да не се повтори случая Бокова и България отново да стане за смях сред международния политически елит. Този епизод вече сме го гледали.

И не забравяйте - Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Станете почитател на Класа