Борисов: Ветото на президента падна, почвайте да строите по най-бързия начин!

На Столична община отпускаме 15 млн. лева за доставка и модернизация на метровлаковете в града, на Габрово се дават 4 млн. лв. за ремонтиране на пътищата, които се рушат заради големите строежи там, коментира премиерът

Ветото на президента беше отхвърлено, така че почвате да строите по най-бързия начин. От кв. ”Младост“ до АМ ”Тракия“ - тази страховита тапа трябва да се отвързва незабавно. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, предаде Канал 3.  Става въпрос за измененията в закона за държавната собственост, с които се улеснява отчуждаването на имоти за изграждането на значими обекти.

”Както сме говорили, околовръстното на Пловдив, Пазарджик, АМ ”Хемус“, Монтана, Видин, Ботевград, Мездра, тези обекти трябва да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона“, добави той.

С решение на правителството днес отпускаме 500 000 лева за довършване на катедралата във Варна - "Св. Прокопий Варненски", съобщи още министър-председателят.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на премиера за отпуснатите пари и посочи, че държавата и общината във Варна са давали нееднократно в последните години средства за ремонта на храма.

На Столична община отпускаме 15 млн. лева за доставка и модернизация на метровлаковете в града. Габрово ще получи 4 млн. лева за ремонт на пътищата в района, които бяха разбити от тежката техника, строяща инфраструктурни проекти там, а на община Петрич се дават 1,4 млн. лева за изграждане на път между комплекса Рупите и археологическите разкопки на един от големите антични градове - Хераклея Синтика, съобщи Бойко Борисов.

Премиерът призова регионалния министър Петя Аврамова, която днес има рожден ден, без никакво забавяне да работи по пътните проекти в страната.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметовете на Варна и на Петрич Иван Портних и Димитър Бръчков благодариха пред журналисти в МС на премиера и на правителството за отпуснатите средства. Митрополит Йоан посочи, че в духовно отношение отпуснатите средства ще имат отблясъка си за десетилетията напред и изтъкна, че един построен храм е нова небесна врата, нов дом за молитва.

Митрополит Йоан благодари и на кмета на Варна за последователната подкрепа, като изтъкна, че вече шеста година помощта от страна на общината е в размер на 1,4 млн. лева.

Кметът на Петрич посочи, че с днешното решение на МС ще се реши един дългогодишен проблем. Парите са за асфалтиране на пътя до античния град Хераклея Синтика. Един такъв път е добавена стойност за икономическото, културно и имиджовото развитие на района и на България, добави Бръчков. Той напомни, че античният град е разположен на площ от над 10 кв. км и каза, че разкопките и подобряването на инфраструктурата ще продължат.

 

 

Станете почитател на Класа