Борисов разцелува руса даскалица и ѝ отправи уникално предложение

Първата спирка в Сливенска област на премиера Бойко Борисов, който вози в автомобила си министрите на образованието и финансите, беше Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. „2018 година над 1000 училища и детски градини са ремонтирани. Много повече от предходните години. Тече цялостно обновяване по програмата „Региони в растеж", отчете образователният министър.

 

 

Премиерът се срещна с директорката и учителките и дори се пошегува с една от тях, след като разбра, че преподава философия: „Ела сега да философстваме с теб".

 

 

По време на цялата си обиколка в училището и салона Борисов се оглеждаше за въпросната учителка: „Ела ние да си философстваме, тя директорката няма да има нищо против". Накрая не пропусна и специално да се сбогува с нея. Борисов огледа сградата на училището отвътре и отвън и остана доволен: „Изглежда добре, поне на външен вид". Вътре той разгледа кабинетите по готварство и винопроизводство, а учителките демонстрираха новата интерактивна дъска в една от класните стаи. „Такова нещо трябва да има във всяко училище".

 

 

За да демонстрират възможностите на устройството учителките показаха материал от сайта на общината от детската градина, където се чества Деня на Ботев. Предложиха да му покажат и абитуриентите, но Борисов ги отряза: „Абитуриентите знам как ги изпращате". След като огледа и спортната зала на училището, премиерът беше помолен за снимка. „С ръководството имаме, дайте с учителите", каза той и събра около себе си директорката и учителите. „Най-много трябва да се дава за образование", коментира Борисов.

 

 

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати. „1000 училища правим в момента. Искам да ги видя всичките", заяви той на образователния министър Красимир Вълчев.

 

 

„Тук се отбих само за да видя училището. Ще дойда пак да видим и другите работи", заяви той. Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж". Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства. Обиколката продължава към Котел и Сливен.

Станете почитател на Класа