Манолова влиза в битката за София. Инициативен комитет я издига на 4 IХ

Националният омбудсман Мая Манолова се включва в битката за София и обявява кандидатурата си за кмет на столицата на 4 септември. Това съобщи самата тя пред Епицентър.бг. Мая Манолова ще подаде оставка като национален омбудсман.

Манолова влиза в битката за София. Инициативен комитет я издига на 4 IХ

 

Председател на Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на обществения защитник, ще бъде емблематична фигура от протестите, които тя подкрепи, научи Епицентър.бг.

За самото представяне е избрана голяма зала, за да могат всички, със защитата на чиито каузи се ангажира Манолова, да бъдат поканени. Съпругът на Манолова - Ангел Найденов, бивш министър на отбраната, ще я подкрепи в кампанията, но без да има официален пост.

Кандидатурата на Манолова е приветствана от лидера на БСП Корнелия Нинова, разбра още Епицентър.бг. Социалистите се надяват с нея да постигнат знаков пробив във властта на ГЕРБ.


Предвижда се още Софийската организация на БСП да застане зад Мая Манoлова. Официално това ще бъде обявено най-вероятно на градската конференция на БСП-София на 14 септември. Разговорите с омбудсмана са водени от председателя на БСП-София Калоян Паргов. Манолова получи и най-много номинации от основните организации на БСП в София.

Тъй като форумът на столичните червени е в средата на септември, кандидатурата на Манолова няма да бъде сред одобрените на заседанието на Националния съвет на БСП на 3 септември.

Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията в средата на септември.

Станете почитател на Класа