Европарламентът одобрява да бъде вдигнат мониторингът на България

В последния доклад беше отчетен "постигнатият през изминалата година напредък в изпълнението на последните 17 препоръки" и "се отбелязва със задоволство последователната работа на България по изпълнението им"

Председателят на Европарламента Давид Сасоли изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с което Европарламентът одобрява да бъде вдигнат мониторингът на България, съобщава Новини.бг.

Сасоли препраща като позиция на Европарламента писмо от т.нар. Комитет ЛИДЕ - Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешни работи, който одобрява доклада за напредъка на България в областта на правосъдието и борбата с корупцията и се съгласява, че може да бъде прекратен механизмът на сътрудничество и проверка - т.нар. мониторинг.

Припомняме, че в последния доклад на ЕК за България от 22 октомври беше отчетен "постигнатият през изминалата година напредък в изпълнението на последните 17 препоръки. Отбелязва се със задоволство последователната работа на България по изпълнението на тези препоръки".

Писмото на Давид Сасоли вижте ТУК

 

 

Станете почитател на Класа