Напрежението между Борисов и Радев може да счупи държавата

 

На фона на това противопоставяне България върви по много тънък лед в някои отношения, като например за еврозоната, за "Турски поток", както и за влошаващите се отношения между Русия и Турция, заяви Райчев.

Расте напрежението между президента и премиера и то достига стойности, които могат да счупят държавата. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ социологът Андрей Райчев.

На фона на това противопоставяне България върви по много тънък лед в някои отношения, като например за еврозоната, за "Турски поток", както и за влошаващите се отношения между Русия и Турция, заяви Райчев.

Президентът не каза и дума за еврото, Борисов пък не каза, че ще поеме цялата отговорност. Това е идеална мътна вода за дребни риби, които ни карат да се занимаваме с глупости. А влизането в еврозоната е много важно, подчерта социологът.

Председателят на Управителния съвет на "Информационно обслужване" и политически анализатор проф. Михаил Константинов коментира скандала с шествието по повод 147 години от гибелта на Васил Левски, оглавено от президента Румен Радев. Припомняме, че по време на възпоменателната церемония в сряда част от участниците в шествието освиркаха кмета на София Йорданка Фандъкова по време на речта ѝ.

Мисля, че Радев не е много щастлив от това, което се получи. Погледнато назад, това беше грешка. Трябва да работим много внимателно, когато сме близо до тази светиня. На фона на сериозни външни заплахи ние се дърляме за глупости, подчерта проф. Константинов.

Понякога зловещи исторически събития са настъпвали заради такива глупости на лична основа. В момента не съм сигурен дали и големи външни събития няма да настъпят заради действията на определени световни личности, като например един напълно неадекватен лидер на Германия. Там се изпускат събитията и отляво, и отдясно. Да остане Меркел до края на мандата си е смърт за Германия. Амбициите на Макрон са малко по-големи отколкото трябва, одобрението за Путин в Русия също пада, а знаем, че изходът от това е голяма война, заяви проф. Михаил Константинов.

 

 

 

Станете почитател на Класа