Нинова излъга ли за пореден път и за ипотекираните имоти на БСП!? Документи!!! *

От седмица основният скандал в левицата е поредният кредит, който БСП ще тегли, за да може да обезпечи прекия избор за председател на партията. След като няколко дни информацията циркулираше по всички медии, Нинова все пак реши да отговори:

Във връзка с появила се в медии информация, че Изпълнителното бюро на БСП продава имоти на партията и ипотекира къщата в Пловдив, дарена от Васил Коларов и къщата в Казанлък - печатница на Георги Кирков, за изтеглен кредит от 500 000 лв., Корнелия Нинова излезе с позиция.

"Нито един имот не е продаден, не се продава и няма да бъде продаван в бъдеще. Къщите в Пловдив и Казанлък не са и няма да бъдат ипотекирани от настоящото ръководство./ЛЪЖА ли е!?-б.р./ ... Партията не е получавала кредит от 500 000 лв. Уважаваме свободата на словото. Винаги сме бранили българските журналисти от посегателства. Но осъждаме фалшивите новини, лъжите и манипулациите на общественото мнение" заявяви тя.

Дали това е лъжа, оставяме на нашите читатели да преценят, но определено казаното от Нинова е в противоречие с документ**, с който медията ни разполага и според който такава ипотека е учредена преди само 8 месеца - през май 2019 г., именно при това ръководство, начело с Нинова!!?? Документът касае точно един от цитираните от Нинова имоти в Пловдив, който е дарение от Васил Коларов.

В тотално разминаване с тезата на Нинова, че кредит не се изтегля, е казаното от Крум Зарков и Филип Попов. Депутатът от БСП и член на Изпълнителното бюро Филип Попов заявява пред БНР, че не вижда проблеми и аргументира кредита с оперативната работа на партията. Колегата му Крум Зарков пък казва пред БТВ: “този заем е свързан с обезпечаването на изборния процес и ще бъде върнат с партийна субсидия до края на годината”.

В крайна сметка двама членове на ръководството коментират в детайли гласуван преди седмица кредит, а Нинова отрича да има такъв.

* Личните данни в документа са заличени, за да не нарушаваме закона.

 

** Тук можете да видите документа, с който е ипотекирн един от посочените имоти от ръководството на БСП начело с Корнелия Нинова преди 8 месеца: https://pogled.info/UserFiles/File/BSP-ipoteka.pdf

Станете почитател на Класа