Валери Симеонов: Нещата отиват към оставка на целия кабинет

Председателят на НФСБ коментира, че разбрал за рокадите в правителството от новините по телевизията. "Какво да ви кажа? Чувствам се като в някакво дежа вю", каза той пред БНТ.

Оставките на тримата министри от кабинета били изненада за един от лидерите на малката коалиция Обединени патриоти Валери Симеонов. Председателят на НФСБ коментира, че разбрал за рокадите в правителството от новините по телевизията. "Какво да ви кажа? Чувствам се като в някакво дежа вю", каза той пред БНТ. И напомни, че по подобен начин са били сменени трима министри след катастрофата край Своге.

"Какво да ви кажа? Тогава имахме доста сериозни разговор и с г-н Борисов по отношение на най-елементарна коалиционна етика, както и спазване на коалиционното споразумение, за пореден път го нарушава. Аз нямам нищо против, тези министри са от квотата двамата специално са от квотата на ГЕРБ, третият е от квотата на Атака. Вече не е в коалицията, но има изричен текст в коалиционното споразумение, че при кадрови смени би трябвало да се уведомява съответния коалиционен партньор, което за пореден път не се случва, така че утре това ще бъде един от въпросите, които аз лично ще поставя на г-н Борисов, защото що за коалиция е това, в която не се спазва най-елементарна такава коалиционна етика", каза Симеонов.

Нещата отиват към оставка на целия кабинет. Но пак не искам да изпреварвам събитията. Утре (днес) ще имаме коалиционен съвет, ще обсъдим тези въпроси, включително и за въпросните оставки, добави Симеонов и с това намекна, че Патриотите най-вероятно няма да подкрепят правителството до края на мандата.

Оставките няма да успокоят протестиращите, ще налеят бензин в огъня. Това ще стане. С други думи ще ентусиазират още повече улиците, прогнозира още лидерът на НФСБ.

 

 

 

Станете почитател на Класа