Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи предложенията на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс

В тази обстановка една от важните задачи е начинът, по който ще бъдат организирани следващите избори. Това трябва да стане максимално в широк консенсус, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС

ДПС няма да подкрепи предложенията на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на дебата по промените в Изборния кодекс на първо четене, предаде Агенция „Фокус“.

"В тази обстановка една от важните задачи е начинът, по който ще бъдат организирани следващите избори. Това трябва да стане максимално в широк консенсус. Трябва да стане и като отчитане положителния глас на тези, които протестират. Не на тези, които вандалстват, а на тези, които протестират. Трябва да отчетем дефектите на изборното законодателство. За това е нужна сериозна работа от всички парламентарни групи", каза още Йордан Цонев.

Той обърна внимание и на темата за машинното гласуване. "Ние не сме съгласни с начина, по който се организира машиното гласуване", заяви още Цонев. Според него работа на изпълнителната власт е да осигури машините.

 

 

 

Станете почитател на Класа