И Екатерина Захариева аут от кабинета, заема тлъст пост в Брюксел

Външната министърка Екатерина Захариева ще е поредният член на кабинета "Борисов 3", който ще се раздели с поста си. В случая обаче не става въпрос за ремонт под натиска на протестите, а за добре обмислено решение - известната с любовта си към розовия цвят дама е получила предложение за тлъст пост в Европейската комисия.

 

Захариева се цели в шефската позиция на Европейската служба за външни отношения, който в момента е зает от Хелга Шмит. Германката обаче до края на годината се очаква да премине на работа в ООН като съветник по ядрените програми.

Нашенката има зад гърба си лобизма на каталунския социалист Жозеп Борел, заместник-председател на Европейската комисия и върховен представител по външните работи на Европейския съюз в Комисията „Фон дер Лайен“.

В средите на ГЕРБ се шушука, че подготовката на Захариева за работа в чужбина тече с пълна пара. Съпругът й, известният архитект Ангел Захариев, който стои зад скандалния проект в Алепу, се подготвял да прехвърли фирмите си на своите съдружници.

Зевзеци пък се сетиха, че дипломатката трябва да мине и опреснителни езикови курсове, тъй като нивото й на познание в английския е типичното за родния политически елит - малко над нулата. Което, разбира се, важи и за голяма част от евробюрократите от всички стграни.

Станете почитател на Класа