Юлиан Ангелов: Няма да подаваме оставка, на протеста са потомците на Костов

След няколко месеци има редовни избори, тогава ще се преброим кой крив, кой прав, изтъква народният представител

Нашето виждане още от 2013 година е, че правомощията на президента трябва да бъдат разширени. Президентът и вицепрезидентът се избират пряко и е редно да имат по-големи правомощия.

Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по "Канал 3" депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Искаме държавният глава да има право на законодателна инициатива и на вот на недоверие. Исканият от президента вот на недоверие ще се състои след провеждане на референдум. Ако на референдума резултатите са такива, че хората не подкрепят вота на недоверие, президентът ще трябва да подаде оставка, заяви Ангелов.

По думите му искането на ВМРО за въвеждане на образователен ценз трябва да бъде подложено на референдум, за да се разбере какво е мнението на гражданите по въпроса. Искаме това да бъде въведено не за да дискриминираме, защото огромната част от хората без образование се продават за пари на изборите, посочи депутатът от ВМРО.

Той каза, че позицията на ВМРО е, че с оглед хакерските атаки електронното гласуване в България не трябва да се допуска по никакъв начин, защото това може да застрашни националната сигурност на България. Не сме против машинното гласуване, обществото го очаква, но никъде в Европа няма такова гласуване. Нека има машини, но да има и бюлетини - хората да имат избор, заяви Юлиан Ангелов.

Голямата част от хората, които протестират, са представители на политически сили, кито са в опозиция или са извън парламента. Аз съм "за" хората да излизат на протести, но няма как на база на политически провокации да подадем оставка. Голяма част от тези хора са участвали в управлението с Костов, който съсипа икономиката на България. Тези хора са потомци на Костов. За момента няма да подаваме оставка, защото няма предпоставка за това нещо. След няколко месеци има редовни избори, тогава ще се преброим кой крив, кой прав, каза още депутатът от ВМРО.

 

 

Станете почитател на Класа