Радев: Ще наложа вето на ревизията на Изборния кодекс

Отдавна има всички условия кабинетът да подаде оставка, смята Радев. По думите му протестът се радикализира и това било нормално. Всяко протакане задълбочава кризата. Управляващите се опитват да направят така, че да повлияят на изборите, заяви той

Президентът Румен Радев посочи, че промените в Изборния кодекс, които депутатите приемат, са опит изборите да бъдат манипулирани.

"Това има и икономически измерения, защото решението на народните представители означава, че се обезсмисля финансирането на машините за гласуване", отбеляза държавният глава по повод решението на следващите избори да гласуваме и с машини, и с хартиени бюлетини. Категорично ще наложа вето на този закон, заяви президентът.

"Отдавна има всички условия да се подадат оставки, това което стана вчера е радикализация на протеста. Обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това хората биват обиждани, неглижирани, дори и някои от тях бити, това е нормална реакция", коментира още Румен Радев във връзка с барикадата на протестиращи от формацията на Мая Манолова и майки от "Системата ни убива", които отказваха да напуснат сградата на НС. Според държавният глава вчера служителите на НСО са действали по указание на стопанката на парламента Цвета Караянчева.

"Проблемът е в начина, по който се управлява държавата и създаването на нефелни и лобистки закони. Когато едно управление не решава проблемите на хората и се крие от тях каква е логичната развръзка – хората да дойдат при това управление", посочи Румен Радев. Според него, ако има призиви за закриване на НСО, то това може да стане само със закон.

 

 

Станете почитател на Класа