Велислава Дърева: «БСП е драматично разединена»

 

53,88 % от ВСИЧКИ членове на БСП подкрепиха Нинова.

46,12 % от ВСИЧКИ членове на БСП подкрепиха други кандидати, или пуснаха недействителни бюлетини, или изобщо не гласуваха.

Това са реалните резултати.

БСП е драматично разединена.

 

Велислава Дърева: "БСП е драматично разединена"

«Сам по себе си изборът не е свидетелство за наличието на демократичен вътрешнопартиен живот«. Това заяви пред БНР Валери Жаблянов — един от неуспелите кандидати за лидерския пост в левицата, който дни преди провеждането на прекия избор призова избирателите да не участват във вота:

 

Жаблянов: БСП върви твърдо надясно с Нинова, тя лъже, че искаме колаборация с ГЕРБ

 

«Когато имаш пълен контрол върху структурите, които правят избора, какво може да се очаква? Това избор ли е? Избори има и в Северна Корея».

Според Жаблянов финансирането на кампанията на Корнелия Нинова е било непрозрачно. Той я обвини, че е използвала т.нар. методи на Цветан Цветанов за печелене на избори:

«Една голяма част от аргументите, които използва новоизбраният председател на БСП по отношение на ГЕРБ, бяха приложени в кампанията. Методите на Цветанов бяха взаимствани напълно».

Жаблянов заяви, че БСП се отдалечава от себе си като социалистическа, лява партия и от програмата си. Според него БСП върви твърдо надясно с този председател. Той посочи, че се ограничава идейната дискусия в партията. По думите му има опасност от завръщане на БСП в най-неприятните години за партията.

Той беше категоричен, че нито той, нито някой от другите кандидати за лидер на партията са предлагали колаборация с ГЕРБ:

«Върху тази пълна лъжа за искане на колаборация с ГЕРБ беше построена цялата кампания на Корнелия Нинова. Това беше най-голямата лъжа».

Станете почитател на Класа