Гергов: Конгресът показа, че в БСП не можем да се обединим

"Винаги съм бил чужд сред свои, защото съм успял човек. Но БСП може да направи нещо за народа и той го чака. Конгресът обаче показа, че не можем да се обединим. Имаме различия. А хората чакат от нас нещо позитивно и да изведем България от ситуацията".

Това заяви лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов в предаването "120 минути" по Би Ти Ви. Той не успя да присъства на конгреса, тъй като е под карантина, а съпругата му Вили и тъща му са в болница с COVID-19.

"Вирусът е сред нас, никой не е застрахован. Всеки трябва да си даде сметка какво прави - хигиена, спазване на правила. Но имам чувството, че всичко минава покрай ушите ни. Аз самият също лекомислено съм гледал на това, докато не дойде в дома ми", коментира бизнесменът.

Той се надявал вторият му тест да не е положителен.

Според Гергов от държава, която в началото е овладява ситуацията, сега сме били на пето място по смъртност от този вирус. "Това е безхаберие. Акъл не давам, не плаша никого. Но и никой не може да бъде застрахован", допълни лидерът на пловдивските социалисти.

По думите му нещата не са никак добри. "Ковид сред нас, икономиката е затънала, няма бизнес. Отложихме 5-6 изложения в пловдивския панаир. Той е огледало на икономиката. От от 500 фирми участие заявяват 5-6", каза бизнесменът.

Станете почитател на Класа