Защо Цветанов успя да отмъкне хора от СДС?

Буря в чаша вода. Не повече от 10 души. Така лидерът на СДС Румен Христов коментира отцепването на седесари, които се вляха в новата формация на Цветан Цветанов - "Републиканци за България".

 

"Ние сме малка формация, консолидирани сме. Не очаквам този процес да бъде такъв, какъв", това изтъкна той пред бТВ.

Румен Христов изброи приоритетите, зад които застава СДС. Те се припокриват с тези на ГЕРБ. От думите му стана ясно, че "големите неща" трябва да се подкрепят. Румен Христов подчерта, че с управляващата партия е имало договореност за съюз за пълен цикъл избори. ГЕРБ и СДС бяха заедно на миналите европейски избори и на местните избори. И ако сега има общи приоритети, две формации ще си сътрудничат и за предстоящите парламентарни избори.

Ако постигнем договореност за важните неща, сигурно ще бъде заедно", обясни Румен Христов.

"СДС е най-старата дясна партия. Винаги за нас основният опонент е бил БСП. Не става дума за търгуване, а опит за събиране на десните гласове. СДС не може да бъде против протестите. Днес СДС не участват в тези протести, защото биха върнали БСП отново на власт. Не може да си позволим това, коментира още лидерът на "тъмносините".

Румен Христов отново обърна внимание, че в създалата се ситуация президентът Румен Радев не представя ролята на обединител.

Станете почитател на Класа