Хамид Хамид: Хаосът е налице, нашият призив е да бъде намерен диалог

Колкото повече се бавим с постигане на национално съгласие по определени приоритети, толкова повече обричаме България да потъне в този хаос, категоричен е зам.-председателят на ПГ на ДПС

„Хаосът е налице. Колкото повече се бавим с постигане на национално съгласие по определени приоритети, толкова повече обричаме България да потъне в този хаос. Нашият призив е да бъде намерен диалог, да бъдат изведени приоритетите и в малкото оставащо време до изборите да се сформира едно експертно правителство, в което всички да поемат своята отговорност. Извежда се и първият приоритет – провеждане на честни парламентарни избори“. Това коментира пред БНР Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента.

Според него в историята на ДПС има много примери как „някой незначителен човечец, за да бъде забелязан, се катери на гърба на ДПС“.

По думите на депутата няма аналог на подобен нонсенс в целия свят - антиправителствен протест да се провежда пред централата на опозиционна партия.

„Това винаги е сплотявало ДПС и го е правило по-силно. ДПС е излизало по-силно от подобни ситуации,“ коментира той.

Хамид поясни, че кворумът в парламента се крепи от партия „Воля“ и от няколко независими депутати, а не от ДПС. Също така депутатът допълни:

„Обмисляме да включим ситуацията с новия, ограничаващ, журналистите ред в Народното събрание към мотивите, с които искаме оставката на Цвета Караянчева заради системните ѝ неспазвания на правилника и отказа ѝ от изпълнение на задълженията ѝ като председател на парламента“.

„Закъснял популизъм“ и „купуване на политическо време“. Така Хамид определи отпуснатите по 50 лева месечно към пенсиите на възрастните хора, перспективата за преизчисление на пенсиите, увеличението на заплатите в администрацията.

В предаването „Неделя 150“ Хамид Хамид коментира и доклада на Европейската комисия, оповестен по-рано през седмицата:

„ЕК констатира напредък и добра нормативна уредба. Оттам нататък трябва да търсим прилагане на тази нормативна база, за да бъдат доведени докрай тези реформи“.

 

 

 

Станете почитател на Класа