Вигенин за отцепниците: Пред очите ни се сглоби парче по парче още една патерица на ГЕРБ

Следете следващите стъпки, уважаеми социалисти и си припомняйте как тези хора искаха да оглавят БСП, бяха съдници от последна инстанция кое е морално и кое не...а всичко си беше семпла постановка от първия ден. Семпла, но работи.

 

Малко по малко тайното започва да става явно, съвсем явно. Отцепниците от Парламентарната група, които кой знае защо се наричат с претенциозното "прогресивни", внасят предложение за промяна на Правилника на Народното събрание на 21.10, което цели да им даде повече възможности за изява.

Само по себе си е абсурдно, с него се създава нещо като сборна парламентарна група по интереси, в противоречие с парламентарната практика от 15 години насам.

ГЕРБ го разбират и даже не смятат за нужно да вкарат за разглеждане подобна недомислица в Правна комисия.

Но о, чудо!

Кворумът днес е провален, ГЕРБ е в паника как ще устиска властта и как ще си гарантира бройките за кворум.

Внезапно, извън предварително обявения дневен ред, в заседанието на Правна комисия е вкарано на пожар предложението на отцепниците и срам-не срам, то е подкрепено от ГЕРБ и прието!

Честито на печелившите!

Пред очите ни постепенно се сглоби парче по парче още една патерица на мнозинството, която съвсем скоро ще влезе в употреба. Искрено ще се забавлявам с какви аргументи в следващите дни кворумът ще се стабилизира с помощта на бившите другари - не всички, по 2-3, тези, които най-малко изпитват срам, с колкото е нужно и предполагам с аргумента колко е важно и отговорно точно сега парламентът да работи.

Следете следващите стъпки, уважаеми социалисти и си припомняйте как тези хора искаха да оглавят БСП, бяха съдници от последна инстанция кое е морално и кое не...а всичко си беше семпла постановка от първия ден.

Семпла, но работи.

Спокойно, бюджет ще има, за крадене ще има, ГЕРБ ще устиска още малко. В края на краищата, нали за това все още съществува този парламент, че в следващия не се знае...

 

 

Станете почитател на Класа