Джамбазки скочи на Радан Кънев заради Северна Македония

Задочен спор в социалните мрежи избухна между Радан Кънев от Демократична България и Ангел Джамбазки от ВМРО заради Северна Македония. Двамата евродепутати изказаха своето виждане за подкрепата на България за присъединяването на западната ни съседка в ЕС, но в коментарите им имаше взаимни обвинения за родоотсъпничество, натиск и извиване на ръце.

 

В коментар Кънев разкритикува правителството за позицията му. Той допусна, че Борисов се съобразява с ВМРО, които пък използват темата за предизборни цели.

Ангел Джамбазки обаче не му остана длъжен. И написа:

"Позицията на колегата Кънев по македонския въпрос е истински позор. Позор и разочарование. Срам и позор. Неграмотност, незнание, сърбоманство, болшевизъм. Позор. Най-малкото защото на „усилията“ на колегата дължим резолюция на ЕП, която вместо да громи mafiata, настоява България да признае сепаратистката ОМО Илинден. В първоначалния вариант на резолюцията, плод на усилията на колегата Кънев, се настояваше за признаването на македонско малцинство в България. Делегацията на ВМРО положи огромни усилия, за да премахне от текста на резолюцията това национално предателство".

 

 

 

 

"Превод: Имено заради напъните на ДеБъ имаме този резултат - легитимиране, вадене от гроба и подкрепа за коминтерновския, антибългарски, македонистки сепаратизъм", категоричен е Джамбазки.Джамбазки е категоричен, че хората от ДБ изобщо не познават естеството на проблема с македонския въпрос.

Станете почитател на Класа